Kardos István emlékverseny - 2023

 

 

KARDOS ISTVÁN  VÁROSTÖRTÉNETI  VETÉLKEDŐ

07.jpg

A Jókai Mór Református Általános Iskola és Óvoda (Nyíregyháza, Színház u. 3.) várostörténeti vetélkedőt hirdet Kardos István emlékére.

 

 

A vetélkedőre a város felső tagozatos általános iskolás diákjainak a jelentkezését várjuk. Iskolánként egy háromfős csapat jelentkezhet.

A vetélkedő témái:

  • Kardos István életútja
  • A Kálvin téri református templom építésének kora (150 éve tették le az új templom alapkövét, amelyet 140 évvel ezelőtt szenteltek fel)

Előzetes feladat: „Nyíregyháza egykor és most”

A vetélkedőre jelentkezett csapatok mutassanak be egy nevezetes nyíregyházi épületet egy korabeli és egy mai fotó alapján. Röviden írják le az épület építésének történetét és mutassák be mai állapotát. A csapatok készíthetnek PPT-t vagy word/PDF-dokumentumot, amelyet az alábbi címre küldjenek el: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Jelentkezési határidő: 2023. április 5. Nevezési díj nincs. Az 1–3. helyezett csapat oklevél és könyvjutalomban részesül.

Jelentkezni a felkészítő tanár és a csapattagok megnevezésével, valamint az előzetes feladat elküldésével lehet az alábbi e-mail címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. A vetélkedővel kapcsolatban érdeklődni e-mailen Ilyés Gábor szervezőnél lehet.

A vetélkedő ideje: 2023. május 3. 14 óra. Helye: Jókai Mór Református Általános Iskola és Óvoda (Nyíregyháza, Színház u. 3.).

A felkészüléshez ajánlott irodalom:

Kardos István életútja (pdf)

A Kálvin téri református templom építésének kora (pdf)