Kardos István várostörténeti vetélkedő

07.jpg

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Levéltára és a Jókai Mór Református Általános Iskola és Óvoda várostörténeti vetélkedőt hirdet Kardos István emlékére

A vetélkedőre a város felső tagozatos általános iskolás diákjainak a jelentkezését várjuk. Iskolánként egy háromfős csapat jelentkezhet.

A vetélkedő témái:  

  • Kardos István életútja
  • A megváltakozás (az 1803. és az 1824. évi örökváltság) időszaka

Előzetes feladat: A kedvenc nyíregyházi szobrunk

A vetélkedőre jelentkezett csapatok mutassák be a kedvenc nyíregyházi szobrukat (alkotó, avatás, helye). Röviden írják le, hogy miért az az alkotás a kedvencük. A csapatok készíthetnek PPT-t vagy word/PDF-dokumentumot, amelyet az alábbi címre küldjenek el: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Jelentkezési határidő: 2024. április 1. Nevezési díj nincs. Az 1–3. helyezett csapat oklevél és könyvjutalomban részesül.

Jelentkezni a felkészítő tanár és a csapattagok megnevezésével, valamint az előzetes feladat elküldésével lehet az alábbi e-mail címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. A vetélkedővel kapcsolatban érdeklődni e-mailen Ilyés Gábor szervezőnél lehet.

A vetélkedő tervezett ideje: 2023. május 3. 14 óra. Helye: Jókai Mór Református Általános Iskola és Óvoda (Nyíregyháza, Színház u. 3.).

A felkészüléshez ajánlott irodalom:

Kardos István élete 

A megváltakozás időszaka

Kardos István emlékverseny

FELHÍVÁS VÁROSTÖRTÉNETI VETÉLKEDŐRE


07 

A Jókai Mór Református Általános Iskola

várostörténeti vetélkedőt hirdet Kardos István,

a város első kultúrtanácsnokának az emlékére halálának a 90. évfordulója alkalmából.

A vetélkedő védnöke: Dr. Ulrich Attila Nyíregyháza MJV alpolgármestere.