Jókaisok a bioalmáskertben

A Penta Família Szövetkezet „Nyitott kapu” programjának keretén belül iskolánk negyedik osztályos gyermekei bioalmáskertben jártak. A rendezvény célja, hogy a gyermekek ismereteket szerezzenek a hazai termesztésű zöldség- és gyümölcs fogyasztásának előnyeiről, az egészséges életmód jelentőségéről. Az őszi program során különböző almafajtákat ismerhettek meg, bemutatásra kerültek a hazai madárfajok, valamint egyéb, az almáskertben előforduló élőlények. Megtekinthették az alma betakarításának folyamatát is. Bioalma- és almalé kóstolót követően a saját maguk által szedett almát hazavihették. Kvízkérdéseket is tartalmazó tájékoztató füzetet kaptak, melynek kitöltésére délutáni foglalkozás keretében került sor. A kiadvány segítségével számot adhattak az almáskertben megszerzett tudásukról és megismerhették a leggyakoribb almafajták jellemző tulajdonságait. A program nem utolsósorban illeszkedik a negyedik osztályos környezetismeret aktuális tananyagához is, hiszen a gyermekek szemügyre vehették a gyümölcsfák egyes részeit, megfigyelhették jellemzőit.

Img Img Img Img Img Img Img Img Img Img Img Img

Szülők iskolája

Kedves Szülők!

Mindannyian megéljük a társadalmi változásokat, az értékvesztést, a családok mindennapjaiba beszökő bizonytalanságot, és ez nagy kihívás a szülők és az iskola számára, hiszen ebben a megváltozott környezetben is fontos, hogy gyermekeinket biztonságban, szilárd értékrend szerint neveljük.

A fenntartó egyházközség és az iskola segítséget szeretne ehhez nyújtani a jókais családoknak, így meghívtuk az egyik leghitelesebb szaktekintélyt, aki ebben támogathat mindnyájunkat.

Szeretettel és tisztelettel hívjuk és várjuk Önöket 2022. szeptember 19-én 18 órára a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség templomába Bagdy Emőke előadására!

Az előadás címe: Mit tehetünk gyermekünk egészséges fejlődéséért?

Az előadásra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A regisztráció határideje: 2022. szeptember 16. péntek 24.00

Áldáskívánással és üdvözlettel: Mócsánné Nagy Ágnes

Évnyitó

Kedves Szülők!

Szeretettel értesítjük a jókais családokat, hogy a Tanévnyitó istentiszteletet hagyományaink szerint a tanév első napja előtti vasárnapon, 2022. augusztus 28-án 15 órakor kezdődik.

Helye:

1-2. évfolyam: a templomban

3-4. évfolyam: Kazettás terem

5-8. évfolyam: Kálvin-terem

Az elsősök (új jókais családok) a számukra névvel kijelölt helyen a templom földszintjén foglalnak helyet.

Az első tanítási nap: szeptember 1. csütörtök

Áldott új tanévet, üdvözlettel:
Mócsánné Nagy Ágnes

unnamed

Tankönyvosztás

Tankönyvosztás rendje a Jókaiban 2022.

Helye: Nyíregyháza, Színház utca 3., új épület ebédlője

Ideje:

Augusztus 29. hétfő 08:00-14:00

Augusztus 30. kedd 08:00-14:00

Augusztus 31. szerda 08:00-14:00

unnamed